Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Ö i Bohuslän till salu för 19,8 miljoner kronor

Har du någonsin drömt om en alldeles egen ö? Den som har närmare 20 miljoner kronor över kan nu få just det i den bohuslänska skärgården. Men vill man bo där året om finns det en del att fixa.

Sugen på en nästan 51 000 kvadratmeter stor ö med skärgårdshus, flera uthus, båtbrygga och sandstrand? En riktig idyll, i alla fall för den som vill och kan, hosta upp 20 miljoner kronor.

Ön har tidigare ägts av samma släkt sedan 1600-talet, men nu har man beslutat sig för att sälja, vilket GT tidigare rapporterat om.

Vill man spana in objektet på plats så får man boka en privat visning.

– Jag har haft visning häromdagen, så det finns intressenter, säger Leif Fourong, fastighetsmäklare vid Svensk fastighetsförmedling.

Leif Fourong tror att ön mest sannolikt kommer locka köpare från Sverige, Norge eller Tyskland.

– Jag tror det är den vackra miljön och att det är väldigt rent som tilltalar. Det är en unik möjlighet där man kan vara i lugn och ro samtidigt ha nära till de andra öarna. Hade jag själv haft möjligheten och pengarna hade jag lagt ett bud, säger han.

Ön ligger 500 meter från Rossö i norra Bohuslän, och om man är beredd att göra en del renoveringar ska det gå att ha huset på ön som åretruntboende. Men det kräver också att man kan ta sig fram och tillbaka till ön för egen maskin.

– Rent praktiskt går där att bo året runt men då behöver man fixa en del saker, som att lösa transport och fixa med vattenpump. Men möjligheterna finns där, säger Fourong.

LÄS MER: Västsveriges mest klickade bostäder