För 55 miljoner kan man köpa huset där "Gudfadern 2" delvis spelades in

Då och då dyker det upp hem till försäljning där Hollywoodfilmer spelats in. Att ha ett hem där Al Pacino varit, är säkert en fjäder i hatten.

ANNONS
|

För närmare 55 miljoner kronor kan en ny ägare av en bostad i Sierra Nevada få känna historiens vingslag från filmens värld. Flera av scenerna i "Gudfadern 2", från 70-talet, hade Tahoesjön och bostadsområdet som bakgrund.

Men även inne i huset som är till salu nu spelades scener av filmen in.

Sjön Tahoe var en viktig del i "Gudfadern 2", för det var där Michael Corleones bror Fredo Corleone sköts till döds under en fisketur på order av sin bror, spelad av Al Pacino.

I huset spelades bland annat Michael Corleones son Anthonys nattvardsfest in, men även scenen där Michael och Kay Corleone attackerades i sovrummet.

ANNONS
Al Pacino som "Michael Corleone".
Al Pacino som "Michael Corleone".

Nu ska hemmet på dryga 390 kvadratmeter säljas för 55 miljoner kronor, vilket är första gången fastigheten byter ägare på 30 år.

Tillgång till privat strand

Huset ligger precis vid sjön och har fyra sovrum, varav två av dem har öppna spisar. Det finns fem badrum, vardagsrum, bibliotek med en stor öppen spis, walk-in-closets och matsal med bar. Köket har flera kylar och frysar, och två ugnar. Därifrån har man direkt tillgång till stranden och sjön. Till huset hör också ett garage för två bilar.

Vill den nya ägaren inte spendera pengar på möbler och dekorationer erbjuds det helt möblerat och dekorerat.

Runt sjön ligger ytterligare 21 bostäder tillhörande samma område. Och som boende har man tillgång till mycket trevligheter. Som en uppvärmd pool, två tennisbanor, ett båthus, träningsanläggning med privat strand och jacuzzi. På områdets båtklubb finns förutom umgängeslokaler en gästlägenhet med terrass. På utsidan ligger en marina där gästerna kan ha sina båtar.

ANNONS