Penthouse i Tel Aviv helt inrett i guld

LYXHUSET: I Tel Aviv ligger ett hem som har en inredning vi i Sverige inte är så vana vid. Hela den exklusiva våningen har inretts med gulddetaljer – överallt, även toaborsten är i guld.

ANNONS
|

Om man skulle vinna storkovan på lotto kanske den här lyxiga bostaden kan vara en investering, men då måste man gilla eller till och med älska guld. På våning 23 i ett torn på stranden i Tel Aviv, Israel ligger ett penthouse som är till salu, och det är något utöver det vanliga.

Hemmets inredningsstil är kanske inte en stil vi är vana vid att se i Sverige. Hela våningen är nämligen helt inredd i guld, men även mycket marmor. Väggar, tak, kristallkronor, dörrar, lampetter och möbler går i guld. Vissa detaljer är till och med i 14 karats guld.

ANNONS

Våningen är på 1 200 kvadratmeter och har 360 graders havsutsikt. Där finns fyra sovrum, fyra badrum, fem toaletter, två stora vardagsrum, en matsal med plats för minst 15 sittande matgäster, en flera meter lång guldinredd hall med soffor, och ett kök med både skåpluckor och dörrar med gulddetaljer. En konststudio, privat hiss, parkering för fyra bilar och boende för personalen finnas också.

Bostadens bibliotek/kontor har fått en mer murrig inredningsstil, men såklart har de även fått in en del bling där med.

Mastersuite är inget litet sovrum, utan har en storlek på hela 75 kvadratmeter. Som en större lägenhet i Göteborg.

Toaborste i guld

När man kanske trodde att det inte kunde bli mer bling, trodde man fel. För gulddetaljerna syns också i badrummen i form av guldkranar och till och med toaborste i guld, precis som toapappershållarna och tvålkopparna.

Utsidan går inte heller den av för hackor. Våningen har tre stora terrasser som vetter mot väster, söder och norr. Men räcker de inte som uteplatser finns också två balkonger att lapa sol på.

Det som saknas är kanske en pool att svalka sig i. Men man behöver inte vara orolig, det finns i fastigheten. Där finns också en bar, en gourmetrestaurang och träningsmöjligheter.

ANNONS

Om all överdådig inredning i form av soffor, bord, sängar och kristallkronor ingår i priset framgår inte. Men för en prislapp på 555 miljoner kronor är det nog inte otänkbart.

Enligt flera utländska medier är det en rysk miljardär som äger bostaden. Lyxhemmet säljs av Tomer & Isidora Fridman of Sothebys Israel.

ANNONS