Tom Cruise säljer sitt vinterparadis

LYXHUSET: Sugen på ett eget ställe för nästa skidsemester? Då finns det nu möjlighet att köpa Tom Cruise "fjällstuga” i Colorado. Men då får man vara beredd att slå sönder sin spargris – för priset är 335 miljoner kronor.

ANNONS
|

När Tom Cruise vill åka skidor behöver han inte hyra en stuga och dela lift med andra skidsugna turister. 1994 stod hans egen ranch i Telluride, Colorado klar. Det var under den tiden han levde tillsammans med sin före detta fru skådespelerskan Nicole Kidman. Orten ligger ungefär fyra timmar från kändisarnas skidparadis, Aspen.

Det är ingen liten fjällstuga han har. Den totala bostadsytan är på drygt 1 000 kvadratmeter, men då ingår förutom huvudbyggnaden ett gästhus med tre sovrum.

2008 bjöd han in programledaren Oprah Winfrey till sitt och sin dåvarande fru Katie Holmes vinterhus för ett tv-sänt samtal. Där visades hon runt i det rustika hemmet, och fick bland annat veta att han letade runt hela USA innan han fann det rätta huset. Det sägs att Winfrey några år efter besöket själv köpte ett hus på samma ort.

ANNONS

Tom Cruise hus är helt inrett i trä

Men hur mycket Cruise än gillat sitt ställe, så har stjärnan från filmklassikern ”Top Gun” nu lagt ut sitt vinterparadis till försäljning.

Utgångspriset är 335 miljoner kronor. För den summan får man som sagt 1 000 kvadratmeter bostad helt utan grannar. Hemmet ligger mitt ute i skogen omgärdat av berg och träd. Perfekt om man gillar utomhusaktiviteter som cykling, promenader och så klart skidåkning på vintern.

Apropå trä, så är hela huset inrett i trä, som en vinterstuga kanske ska vara – till och med dörrarna på kyl och frys är i trä.

Toms stora hus innehåller fyra sovrum och totalt finns det nio badrum. Utöver det finns tre öppna spisar, gym, flera uteplatser, ett spelrum, och ett flertal vardagsrum. Vill man ta sitt privatplan dit så ligger flygplatsen bara tio minuter från hemmet. Perfekt för en filmstjärna.

Sugen på att lägga ett bud, då är det bara att ta kontakt med mäklarna Eric Lavey and Dan Dockray på Sotheby´s.

ANNONS