Udda designat hus säljs i Sacramento – ägaren har lagt år på att inreda det

Ägaren till ett hus i Sacramento, USA, lade över 20 år på att förvandla sitt hem till ett konstverk. Han använde, trä, glada färger, frigolit och över 5 000 tuber med fogmassa till interiören. Nu är det till salu och det finns möjligheter för en händig person att fortsätta hans arbete.

ANNONS
|

I Sacramento, USA ligger ett helt unikt hem, i alla fall till insidan. För på utsidan syns inte vilka konstverk som döljer sig innanför husets väggar. Husets interiör har blivit en snackis i sociala medier och på mäklarsajter där huset ligger ute till försäljning har det lockat till många sidvisningar.

Om en köpare är sugen på ett diskret och vitt hem är det här kanske inte rätt hus. Men vill man ha ett hem med mycket färg, som lär bli en partysnackis, är det ett klockrent köp.

Det på utsidan diskreta huset är byggt 1940 och är på 215 kvadratmeter. Huset har fyra sovrum, två badrum, vardagsrum, matsal, kök, walk-in-closet, två garage, en källare och en pool på utsidan.

ANNONS

1997 köpte en lokal psykiater och konstnär huset och han har sedan dess lagt över 20 år på att göra hemmet till ett konstverk, vilket påminner om stilen hos den berömda spanska arkitekten Antoni Gaudi. Där finns till exempel Gaudi-inspirerade väggmålningar och inbyggda sittplatser.

I våras gick ägaren bort och mäklaren Janet Carlson på Lyon Real Estate som kände honom säger till San Francisco Chronicle att hans hus var hans duk och han byggde en värld till sig själv i fastigheten.

För att få till husets interiör har han bland annat använt frigolit, trä, och färg i sitt arbete. Han hade också en snickare som hjälpte honom med tillverkningar baserade på hans fantasi. Det gör att fastigheten nu är fylld med fogmassa från över 5 000 tuber.

Många är intresserade av huset i Sacramento

Till realtor.com säger mäklaren att interiören är inspirerad av de fyra elementen jord, vatten, eld och luft.

Hon berättar också att två av husets rum har namngetts. Ett är ”Bodegarummet”, som fått en färgglad väggmålning och leder ut till poolen. Det andra är ”Vulkanrummet”, som var ägarens sovrum. Där de mörka väggarna ska likna en vulkan och den röda färgen på golvet ska likna lava.

När ägare gick bort höll han på att göra om matsalen och flera andra delar av hemmet, så för den händige finns det möjlighet att färdigställa den tidigare ägarens konstverk.

ANNONS

Enligt mäklaren är intresset stort för huset och hon har haft flera visningar av det.

Priset för huset är satt till drygt nio miljoner kronor.

ANNONS