Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Branden tog Lilla Edet-familjens hem

En natt i november 2016 förändras tillvaron totalt för en småbarnsfamilj i Lilla Edet. Isabell, Tobias och deras barn Oliver och Felix får ett chockartat uppvaknande.

Det börjar med att en bil hos grannen fattar eld. Husen på gatan sitter nästan ihop och den brinnande bilen står nära familjens ena yttervägg. Alla sover lugnt på andra våningen när lågorna börjar närma sig. De väcks av bankningar på ytterdörren och någon ropar att det brinner.

Eldboll exploderar

De får ut barnen och nu brinner det i husväggen. Isabell återvänder in i huset för att hämta kläder från övervåningen. Hon ser en eldboll i taket och lågorna tar fart. Hon springer ut och har sinnesnärvaro nog att få med sig en usb-sticka med bilder. Hon sänder en tanke till sin far som alltid påpekat värdet av att spara alla foton på en lättillgänglig plats om något skulle hända. Nu exploderar fönstren!

Tårarna rinner av lättnad

Nästa morgon ringer Tobias försäkringsbolaget. Han har gruvat sig i timmar över samtalet. De har ju mist allt. Vilken hjälp kommer de att få? När han förklarat situationen för Mikael på Dina Försäkringar säger han:

– Oroa dig inte, vi hjälper dig.

Då brister det för Tobias och tårarna flödar av lättnad efter den skräckfyllda natten. Ett par timmar senare får de besök av Mikael och Tony från försäkringsbolaget.

Se filmen där Isabell och Tobias själva berättar om branden

Familjen får omedelbart pengar för att köpa det nödvändigaste för att klara vardagen. De får också hjälp med ett tillfälligt boende och planerna för ett nytt hus börjar.

Oväntat fynd i askan

En tid efter branden går man och letar i husets aska. Där köket en gång varit hittar de en mobiltelefon som otroligt nog fungerar. Där ligger också en väldigt skadad iPad som de tar vara på. Den blir liggande länge innan de lämnar in den till ett företag som lyckas återskapa otaliga bilder och filmer på barnen. Vilken lycka!

Isabell och Tobias kan inte nog understryka vikten av en bra försäkring.

Drygt ett år efter brandkatastrofen står ett nytt hus på tomten och familjen kan flytta in. De är oerhört tacksamma över hur allt löst sig och är väldigt nöjda med resultatet.

Det är många detaljer som påverkar utgången av en stor olycka och det som händer medan den pågår kan vara svårt att förutse. Men man kan själv se till att ha så bra skydd som möjligt ifall det värsta händer.

Lilla Edet-familjen kan inte nog understryka vikten av en bra försäkring och känner att de inte bara fått ekonomisk hjälp utan också ett stort personligt stöd från sitt försäkringsbolag under resans gång.