Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Däcken som stoppar när du behöver

Bilens däck är otroligt viktiga, framförallt när det kommer till bilen och dess säkerhet. Här kommer de bästa tipsen för att få de däck som passar dig bäst.

En av de allra viktigaste delarna på din bil, men som man kanske många gånger inte reflekterar över hur pass viktiga de faktiskt är, det är dina bildäck. Det är enbart bildäcken som har kontakt med marken och vägen som du faktiskt kör på. Genom att välja bra däck istället för däck av lägre kvalité är det inte bara komforten som ökar, utan kan även vara helt avgörande i säkerhetssynpunkt. Ett högklassigt däck har ett material som på bästa sätt är anpassat för underlaget och ger bättre egenskaper när det kommer till väggrepp, bränsleförbrukning, ljudvolym etc.

Så om det finns något som du absolut bör lägga några extra kronor på så är det vid valet av nya bildäck. Lyckligtvis så hittar du mängder med högklassiga däck här hos oss från alla kända varumärken. Det innebär att du lan spara pengar samtidigt som du kan välja ett riktigt bra däck för just din bil. Hos oss hitta du såväl sommardäck som vinterdäck av bästa kvalité. Är du osäker på vilken typ avd däck du ska välja, om du bör ha dubbade vinterdäck eller odubbade etc., ta i så fall kontakt med vår kundtjänst. De kan svara på alla dina frågor och samtidigt ge dig tips och råd om de bästa bildäcken för just din bil och dina behov.

På vår hemsida kan du dessutom läsa mycket om de vanligaste förkortningar på bildäcken. Dels så skiljer sig de olika däcken åt när det kommer till dimensioner, men även när det kommer till exempelvis hastighetsindex, något som förkortats med en bokstav. Därför bör du alltid tänka igenom vad det är som faktiskt passar dina behov bäst innan du välja ett nytt däck. Tänk på att det enligt lag finns krav på mönsterdjup, minsta tillåtna mönsterdjup är 1.6 mm, men vi rekommenderar att man redan innan detta byter ut de slitna däcken mot nya. Ett slitet däck får sämre väggrepp och kan vara skillnaden mellan säkerhet och en allvarlig olycka.

Artikeln har tillhandahållits av bildelaronline24