Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Jarmo Uusitalo , MP , Politikerporträtt

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Därför valde Miljöpartiet att gå ihop med Alliansen

Vi är övertygade om att vi genom det här samarbetet kan åstadkomma ett bättre Uddevalla

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Med en stabil majoritet är det möjligt att ta viktiga beslut inför framtiden. Vi i MP Uddevalla kommer göra allt vi kan för att vara med och påverka så att Uddevalla på riktigt tar de viktiga steg som behövs här och NU för att vi ska vara med och rädda vår jord och stanna upp de klimatförändringar som för många av oss blir tydligare, och som IPCC gjorde mycket klart för oss här om veckan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Vi kommer fortsätta driva på i våra andra nyckelfrågor såsom hållbarhet – ekologisk, social och ekonomisk; närproducerad och ekologisk mat, energiomställning och en human, solidarisk och fungerande integrationspolitik.

Det finns de som är kritiska mot att Miljöpartiet har valt att samarbeta med Alliansen. Den som framför sådan kritik tänker annorlunda än oss om det politiska läget i Uddevalla. För att skapa en majoritet måste Uddevallapartiet och Miljöpartiet vara på samma majoritetssida. Alternativet är ett minoritetsstyre som är beroende av SD, och vi i Miljöpartiet anser att ett sådant minoritetsstyre är sämre för Uddevalla.

Eftersom vi ideologiskt ligger närmare (S) och (V) så vi hade föredragit om Uddevallapartiet hade valt att samarbeta med S+V+MP. Vi försökte men vi fick inte till stånd ett sådant samarbete. Därför ser vi det som bättre att få till stånd en stabil majoritet med alliansen, UP och MP, som inte är beroende av SD.

I kommunpolitiken handlar det mycket om konkreta sakfrågor och vi är övertygade om att vi genom det här samarbetet kan åstadkomma ett bättre Uddevalla än om vi av ideologiska skäl hade ställt oss vid sidan om och bara tittat på! Klimatfrågan är viktigare för oss än det politiska spelet.

Jarmo Uusitalo (KF), Karna Thomasdotter (KF), Lars Eide Andersson (KF och Språkrör), AnnaTora Huss (Språkrör)