Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Då kan snön komma till Halland

Efter den senaste tidens höstiga färgexplosioner i trädkronorna verkar det vara dags att ställa in sig på vinterväder. I delar av landet har snön redan gästspelat, men nu lär det bli dags att vänja sig vid vita gator på allvar. I Halland möjligtvis till helgen.

Årets två sista månader står för dörren och klockan har ställts om till vintertid. Även vädret tycks vara på väg att ställa om. Redan nu har snön börjat falla i delar av landet.

– Det har dragit in ett nederbördsområde i Dala- och Jämtlandsfjällen som ger lite snö där. Sen har vi ett snöblandat regn som faller just nu i Värmland, men som går över allt mer i bara regn under dagen med varmare temperaturer, säger Kristoffer Molarin, meteorolog på Foreca. 

Även i Halland kommer lågtrycket de närmaste dagarna att medföra nederbörd, i form av regn. Under torsdagen blir det uppehåll och halvklart väder. Framåt helgen kommer temperaturen sakta att krypa ner mot nollgradigt och kanske någon minusgrad.

– Det blir ostadigt till helgen och möjligtvis lite snö i Halland. De som inte bytt till vinterdäck bör överväga att göra detta, säger Kristoffer Molarin. 

Kan komma två decimeter snö

Den närmaste utvecklingen blir att regnet i de södra delarna av landet drar längre österut mot kusten. Då kommer ett lågtryck sluta sig över Götaland och Svealand och fördjupas under tisdagsmorgonen. 

– Det drar ner lite luft norrifrån och man kan vänta en hel del snö, främst i Dalarna, men även i Gävleborgs inland. Det kan komma upp mot en till två decimeter snö under tisdagen, säger Kristoffer Molarin.

Lågtrycket rör sig sedan allt mer österut och för fortsatt kalluft med sig. Stora delar av Värmland och Svealand kan då också få snö sent under tisdagen och framåt onsdagen.

– Runt Jönköpings län kan det också bli inslag av snö natten mot onsdagen och under onsdagsdygnet.