Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.


   <strong id=För miljöns skull. Via jämförelsesajten Recycla.se är det lätt att hitta rätt när du behöver hjälp med till exempel bortforsling av avfall. ”Vi hjälper många byggföretag att ta hand om byggmaterialet, så slipper de åka till återvinningscentralen. De gör det de är bra på, så gör vi det vi är bra på”, säger Nicholas Disegård som arbetar på Återvinningsbilen i Väst AB.">
För miljöns skull. Via jämförelsesajten Recycla.se är det lätt att hitta rätt när du behöver hjälp med till exempel bortforsling av avfall. ”Vi hjälper många byggföretag att ta hand om byggmaterialet, så slipper de åka till återvinningscentralen. De gör det de är bra på, så gör vi det vi är bra på”, säger Nicholas Disegård som arbetar på Återvinningsbilen i Väst AB.

De tar hand om det du vill bli av med

Det är inte alltid så lätt att veta hur du ska göra dig av med ditt avfall på bästa sätt. Då kan det vara skönt att ge uppdraget till någon annan.
– Vi är inte rädda för att få jord under naglarna. Vi hugger i där det behövs, säger Nicholas Disegård på Återvinningsbilen i Väst AB.

Det är många som tycker det är både svårt och tidskrävande att göra sig av med skräp. Men för Nicholas Disegård och hans kollegor kan avfallet du vill bli av med användas till annat. Han är en av alla återvinnare du hittar hos Recycla, Sveriges enda jämförelseplattform när det gäller just återvinning och avfallshantering.

Upplevt monopol

För hushållssopor, matavfall och latrin har de kommunala återvinnings- och avfallsföretagen monopol. Men övriga typer av skrot och avfall kan du få hjälp med av andra aktörer.

Därför startade västsvenske Sebastian Tamm jämförelsesajten Recycla för lite mer än tio år sedan. Tanken är lika enkel som självklar: En jämförelsesajt för avfallshantering och återvinning.

– Återvinningsmarknaden har flyttat ut på nätet i och med oss. Vi vill bidra till transparens och öppna upp för konkurrens. Det är många som tror att det finns ett monopol när det gäller avfallshantering, men vi vill hjälpa folk att välja rätt, säger Recyclas vd Sebastian Tamm.

Med sina drygt tusen medlemmar över hela landet hittar Recycla den bästa lösningen, oavsett om det gäller en tillfällig sopcontainer eller löpande hantering vid ett företag.

– Många orkar inte bry sig om sopfirmor, därför gör vi det jobbet i stället. Vi sköter huvudvärken och håller våra kunder i handen hela vägen. Det ska vara lätt att göra rätt, säger Madicken Pettersson som är E-Commerce manager på Recycla.

Rådgivare. Recycla ser alltid till att hitta bästa möjliga lösning för både privatpersoner och företag. Och att ställa frågan är helt gratis. ”Det ska vara lätt att göra rätt”, säger Recyclas E-commerce manager Madicken Pettersson.
Rådgivare. Recycla ser alltid till att hitta bästa möjliga lösning för både privatpersoner och företag. Och att ställa frågan är helt gratis. ”Det ska vara lätt att göra rätt”, säger Recyclas E-commerce manager Madicken Pettersson.

Samarbetspartners

När Återvinningsbilen i Väst AB startade sin verksamhet för fem år sedan tog Nicholas kontakt med Recycla. Han behövde hjälp att sprida ordet om verksamheten och få in fler uppdrag. Till en början kom nästan alla jobb in via jämförelsesajten.

– Recycla ger mig så mycket fakta som möjligt i samband med varje förfrågan. Vi garanterar att vi gör ett bra jobb och att kunden är nöjd efteråt, säger Nicholas Disegård och rekommenderar varmt andra återvinningsföretag att ansluta sig till Recycla.

EXTERN LÄNK: Läs mer om bortforsling av avfall

Farligt och ofarligt avfall

Återvinningsbilen har tillstånd att forsla bort elektronikavfall såväl som andra typer av farligt avfall. Nicholas och hans kollegor hjälper företag med hårddiskdestruktion, vitvaror testas för att se vilka som är fortsatt brukbara. Datorer repareras och återanvänds.

– Vi gör det för att hjälpa folk. Allt kommer att återvinnas, antingen av oss eller av den välgörenhetsorganisation som tar hand om det, säger Nicholas.

Recycla säkerställer att alla återvinnare följer lagar och regler och att de alltid sätter miljön i första rummet.

– Vi matchar dina önskemål med bästa tänkbara återvinningsföretag i din närhet. Samtidigt garanterar vi att allt återvinns på rätt sätt, säger Sebastian Tamm.