Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Det är viktigt att hålla sig kvar i det lokala”

Med 11 år i bagaget har Kungshamns El och Marcus Ivarsson i spetsen etablerat sig på kartan som den lokala elinstallatören i och omkring Kungshamn.

Oavsett om det är fiskeindustrin, reningsverk, smarta hem-villor eller service på avancerade system känner Marcus Ivarsson, delägare i Kungshamns El, att det absolut viktigaste är att sätta kunden i fokus. Att sen hålla sig lokalt och kunna ge tillbaks till det Kungshamn han själv växte upp upp i det ser han bara som ett plus i kanten. 

– I början var vi bara ett par personer på firman, men det har utökats med ett par stycken varje år. Vi jobbar med allt från lägenhetsprojekt till nybyggen här i området och inte minst hjälper vi fiskeindustrierna med vad de kan tänkas behöva när det kommer till el. Det finns ju även båttillverkare som vi fixat byggnader för. Och sen så tillkommer det service for dem som behöver det. När det kommer till el så gör vi lite allt mellan himmel och jord, helt enkelt, berättar Marcus Ivarsson.

Elbranschen är en bransch som har förändrats mycket de senaste åren. Inte minst med tekniken. Gula glödlampor i var och varannans hem har förvandlats till mer energisnåla LED-lampor, fler hustak får solceller och numera blir det allt fler smarta hem. Men med mer teknik finns det ett stort behov av att bredda sin verktygslåda. Marcus Ivarsson menar själv att det är väldigt spännande att ta del av all teknik som nu utvecklas.

–  Ja vi vill ju alltid försöka ligga i framkant när det kommer till tekniken. Vi försöker se till att jobba miljövänligt med bra miljörätt teknik och se till att arbeta med service på ett sådant sätt att installationer blir mer miljövänliga, något som verkligen uppskattas. Eftersom vi jobbar både med privatpersoner, byggare och större entreprenad måste vi ständigt hålla koll och uppdatera våra kompetenser, förklarar Marcus och fortsätter:
– Det handlar om att vi kan erbjuda serviceavtal till kunder där vi i många och mycket kan förtydliga vår bredd och kompetens. För många kunder är det viktigt med snabb iställelsetid – vilket vi kan erbjuda.

Solceller och den nya utvecklingen

Något Marcus själv lyfter fram som förändrats stort är solceller för hemmabruk och personer som vill tillverka sin egen el. Den stora smällen kom för ungefär ett och ett halvt år sedan och många började installera solceller, både privatpersoner och industrier.

– Det handlar ju om att kunna producera sin egen el. Att dessutom bygga på då med, vad jag tror är nästa riktigt stora grej, batterilagringen – ja då kan man lättare se till att även lagra den el man producerat och använda den när det väl är dags.

En investering i solenergin på det sättet med paneler på taket och batterilagning är något som för de flesta betalar tillbaks sig rätt snabbt menar Marcus.

– Ja, vi pratar kanske 7 – 12 år för att det ska betala tillbaks sig själv. Sen är det ju en del underhåll som kan komma. Framförallt är det att man efter 15 år behöver byta växelriktaren. Annars så är de där uppe på taket och klarar sig själva, avslutar Marcus.

Elbilsutvecklingen

Samtidigt som solceller vuxit sig allt starkare märker Marcus på Kungshamns El att även elbilen och egen laddning av detta fått sig ett ordentligt uppsving.

– Vi har redan blivit servicepartner till flertalet fabrikat av laddare och har hjälpt bostadsrättförmedlingar med att komma på lösningar med allt från installation till olika betalningsmetoder. Det är kul att vi kan luta oss på att ha en stor kompetens inom något som vi ser är på uppgång. Den som behöver service av oss kan alltid lita på att vi levererar!