Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marcus Göthberg blev bestulen på husvagnen på bilden, som han tänkte låna ut till hemlösa. Bild: Privat

"Det här drabbar de vi vill hjälpa"

Marcus Göthberg är mest känd för "Sommarlyckan", där han och familjen på ideell basis erbjuder barn som inte har det så välbeställt att åka med på båtutflykter. Nu hade han ett nytt projekt på gång – med en husvagn. Men den stals natten till lördag från sin uppställningsplats i Grästorp.

– Jag är helt förtvivlad, det här drabbar ju de vi vill hjälpa, i det här fallet hemlösa. Jag köpte den i somras och skulle ha den till ett fortsatt projekt, säger Marcus, som nu gått ut själv på Facebook för att spåra den.

Han fick ett samtal vid 22.15-tiden i fredags kväll från den man som äger hästgården i Grästorp, där husvagnen stått uppställd.

– Hans hund skällde och hörde något konstigt ljud, och sedan såg han hur någon kört på stängslet och sedan tagit genvägen över ett dike och en åker med hela ekipaget. Det var en vit Saab 950 combi som tjuvarna använde som dragbil.

Marcus polisanmälde stölden, men delade senare på kvällen även sitt personliga inlägg på olika facebook-grupper, med blixtsnabb effekt.

– Redan efter kvart hörde en lastbilschaufför från Götene och sa att han sett ekipaget på Stallbackabron vid elvatiden på kvällen. Det är fantastiskt vad folk engagerar sig. Nu hoppas jag bara att den kommer tillrätta och inte är förstörd.

Marcus Göthberg, från Trollhättan, har i flera år drivit projektet "Sommarlyckan" för att ge barn som annars inte har råd att åka på semester en möjlighet att få åka på båtutflykt. Han har också prisats för sitt engagemang.