Matchvinnare. Johan Patriksson gjorde det enda målet när Oddevold besegrade Halmia borta med 1–0.

Dramatiskt när Oddevold vann

Oddevold behåller kvalplatsen till superettan.

|

Oddevold behåller kvalplatsen till superettan. Efter mål av Johan Patriksson och straffräddning på tilläggstid av Erik Dahlin.…– Vi sa att vi skulle hålla nollan och få med oss tre poäng hem, säger Patriksson.

Oddevold fortsätter att vinna och dessutom spela starkt på bortaplan. På lördagen besegrades Halmia med 1–0 (0–0) på klassiska Örjans Vall där även allsvenska Halmstad BK huserar.

Men det satt hårt inne. Matchuret hade tickat in på den tredje tilläggsminuten när Halmia tilldömdes en straff. Fram mot straffpunkten klev Kevin Amuneke. Nigerianen som tidigare bland annat spelat i portugisiska ligan och såväl IFK Norrköping som Landskrona sköt en straff som Erik Dahlin dök och räddade med armen.

Oddevold var något farligare i första halvleken och hade en riktigt bra chans genom Jacob Berg. Halmia inledde den andra halvleken bra då bland annat Johan Mangfors sköt strax utanför målet. Oddevold och hade också en vass chans genom Liridon Selmani som nickade tätt över. Dessutom fick Johan Patriksson ett bra skottläge från nära håll i straffområdet.

– Men jag sköt över, den ska ju sitta på mål i alla fall, säger han.

– Jag tänkte att om Johan får en chans till så sitter den, säger tränaren L-O Mattsson.

Med kvarten kvar kom också målet efter ett förarbete av Andreas Johansson. Högerbacken bytte av Andreas Almroth i paus som hade känningar i ryggen. Johansson gjorde ett starkt inhopp och låg bland annat bakom målet. Han slog ett inlägg till Tobias Mikaelsson som förlängde till Johan Patriksson som drog till på volley – men målvakten räddade. På returen gick bollen in i mål. Det blev också segermålet.

– Vi gör egentligen ingen bra match. Vi måste bli mycket bättre mot Qviding på lördag, säger Mattsson.