Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter bettingspel - vad kommer härnäst?

Sportspel är ett av många områden som förändras snabbt på grund av de senaste framstegen inom digital teknik.

Spelbolag går över till effektivare affärsmodeller genom att effektivisera sin verksamhet med användning av ny teknik. De utökar också sitt spelutbud och göra stora investeringar på att skapa en bättre spelupplevelse för sina användare.

Men vissa förändringar är tillfälliga, andra är permanenta. I den här artikeln går vi djupare in på trender som kommer att förändra branschen – från grunden.

Live-baserade har visat sig vara uppskattat av spelare

Problemet med "vanliga" bettingspel var att det under lång tid var en ganska omständlig process. Det var begränsat till att spelaren loggar in på sitt spelkonto, lägger odds på matchen – och sedan ser matchen på en TV eller en annan plattform.

Men med cirka 65 bolag som har licens för vadhållning eller kommersiellt spelande online i Sverige, så råder det ingen tvekan om att konkurrensen är stenhård. Många spelbolag försöker skilja sig från konkurrenterna genom att fokusera på att förbättra användarupplevelsen – genom livet upplevelser. Nuförtiden är det inte ovanligt att spelare kan lägga sitt spel i realtid på bettingsidans plattform samtidigt som de ser matchen live.

Bonusen står fortfarande i centrum för många spelbolag

Ända sedan tillkomsten av onlinespel har bonusar använts som en strategi för att locka nya spelare till plattformen. Men under pandemin rådde det en tillfällig spelförordning som medförde till att spelbolagen var tvungna att begränsa sina bonusar.

Numera har denna begränsning tagits bort och vi ser en tydlig trend att allt fler spelbolag på nätet har börjat höja sina bonuserbjudanden kraftigt. Tittar vi på sajter för sportbetting är det ganska tydligt att bonusarna numera är tillbaka på nivåer som vi såg innan pandemin - och det finns indikationer på att de kommer att fortsätta spela en större roll i framtiden givet den ökade konkurrensen på marknaden.

E-sports nischen kommer att spela en större roll i framtiden

På senare tid har vadslagning på nätet utökats till att omfatta en mängd andra sporter med introduktionen av nya typer av vadslagning - framförallt inom segmentet e-sports.

Att före detta unga e-sportfans nu når åldersgränsen för att delta i onlinespel gör att många spelbolag har börjat intressera sig för denna lukrativa bransch. Många tror att betting på e-sport kommer att spela en större roll i framtiden och kan generera betydande intäkter för spelbolagen.