900 anställda på amerikanska Better.com fick sparken över Zoom, enligt BBC. Arkivbild.
900 anställda på amerikanska Better.com fick sparken över Zoom, enligt BBC. Arkivbild. Bild: Steve Helber

900 anställda fick sparken – över Zoom

Över 900 anställda på bolåneföretaget Better.com kallades till ett Zoom-samtal. Där meddelade vd:n att allihop fick sparken med omedelbar verkan, rapporterar CNN.

ANNONS

Nio procent av arbetsstyrkan skulle sägas upp, löd vd:n Vishal Gargs besked under ett Zoom-samtal med över 900 anställda.

– Om du är med i det här samtalet är du en del av den otursamma grupp som får sparken. Er anställning är härmed avslutad, med omedelbar verkan, sa Garg under samtalet.

Det skriver CNN, som har tagit del av en inspelning.

– Det här är andra gången i min karriär som jag gör detta, och jag vill inte göra detta. Förra gången jag gjorde det, grät jag, fortsatte Vishal Garg samtalet, som ska ha varit ”kort och känslolöst".

LÄS MER:Porrsurfande man fick sparken – kan få skadestånd

Bolaget: ”Vidrigt att hantera uppsägningar”

Bland annat sparkades de grupper som jobbade med mångfald och inkluderande rekrytering. Deltagarna i samtalet fick veta att de skulle få ett mejl från bolagets HR-avdelning med detaljer om förmåner och avgångsvederlag.

ANNONS

Vishal Garg uppgav för de anställda att uppsägningarna grundar sig i effektivitet, prestation och produktivitet. Enligt tidsskriften Fortune anklagade han sedan deltagarna i samtalet för att stjäla från sina kollegor och kunder, genom att vara oproduktiva och bara jobba ett par timmar om dagen.

Kevin Ryan, ekonomichef på Better.com, sa i ett uttalande till CNN:

– Det är vidrigt att behöva hantera uppsägningar, särskilt vid den här tiden på året. Men en stark balansräkning och en minskad och fokuserad arbetsstyrka ger oss möjligheter att spela offensivt på den kraftigt föränderliga marknaden för hemägande.

ANNONS