Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

JC kämpar med ekonomiska bekymmer. På fredagen upptäckte de anställda att de inte fått sin lön för januari. Bild: Elisabeth Alvenby

Anställda på krisande JC utan lön

Hundratals anställda på den krisande klädkedjan JC har inte fått sina januarilöner.
– Det här är den fattigaste månaden på året och nu blev den ännu fattigare, säger en anställd till SVT Nyheter.

JC har länge kämpat med ekonomiska bekymmer. Så sent som i december förra året var kedjan under konkurshot, efter att två fastighetsbolag lämnat in varsin konkursansökan mot bolaget.

JC, som tidigare hade huvudkontoret i Mölnlycke, hade då inte betalat hyra för sina butiker i Göteborg och Ystad. De båda konkursansökningarna drogs tillbaka – och den pressade kedjan klarade sig ännu en gång.

Men nu står det klart att de anställda inte fått sin januarilön.

Vd: Kommer på måndag

– Jag förstod att något var knasigt. Jag hörde av mig till vår chef och fick då ta del av ett mejl där det stod att vi inte skulle få våra löner, säger Anna, en anställd på JC som SVT Nyheter pratat med.

JC:s vd Ilya Meric säger till Bohusläningen att lönen nu är utbetald.

– Vi har nu betalat de allra flesta sin januarilön. Alla butiksanställda är betalda. Det är femton i ledningen som inte har fått betalt som kommer att få sin lön på måndag.

Han säger att det har varit en tuff månad men att det är på väg att vända. Det mest akuta är nu åtgärdat säger han.

– Jag är trött men lättad att det gick att lösa. Jag är ingen magiker men jag försöker få JC att fungera, säger Ilya Meric.

JC har idag runt 300 anställda.