Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arbetsförmedlingen säger upp 16 leverantörer inom tjänsten Stöd och matchning. Arkivbild.

Arbetsförmedlingen säger upp leverantörer

Flera av de företag som på Arbetsförmedlingens uppdrag ska matcha arbetslösa med jobb eller studier har inte lyckats tillräckligt bra och blir nu uppsagda.

Arbetsförmedlingen har gjort en översyn av leverantörerna av Stöd- och matchningstjänster i Malmö, Göteborg och Stockholm och resultatet blev att avtalet sägs upp för 16 leverantörer.

- Vi utvecklar alla våra tjänster, även Stöd och matchning. Det är andra gången vi gör den här granskningen under 2018, säger Petter Carolusson, chef på enheten externa tjänster på Arbetsförmedlingen.

Nio leverantörer sägs upp eftersom de har för få deltagare. Sju sägs upp på grund av för svaga resultat när det gäller att få deltagare i arbete.

Hittills i år har i genomsnitt 30 procent av deltagarna någon form av arbete eller studerar 90 dagar efter Stöd och matchning hos en leverantör. Arbetsförmedlingen har inte satt ett mål för hur många procent av deltagarna som leverantörerna ska få ut i arbete eller studier.

- Vi har inte satt en specifik siffra men vi vill självklart hela tiden höja resultaten och effekten löpande, säger Petter Carolusson.

Tjänsten stöd och matchning erbjuds till inskrivna arbetslösa som behöver extra stöd i sitt arbetssökande.

Totalt har Arbetsförmedlingen cirka 170 leverantörer av stöd- och matchningstjänster på 900 platser i landet.

Riksrevisionen har inlett en granskning av Arbetsförmedlingens arbete med matchning. Man ska bland annat granska om myndigheten inhämtar tillräckligt med kvalitetssäkrad information om vilka insatser och arbetssätt som gör att målen kan nås.