Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thomas Bodström (bilden) får fortsatt stöd av statsminister Stefan Löfven. Arkivbild.

Bodström har fortsatt regeringsstöd

Regeringen backar inte om att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholm, enligt statsminister Stefan Löfven. Om nya, för Bodström, graverande uppgifter skulle komma fram om hans styrelsepost i Allra får det hanteras då.

Sedan regeringen utsåg Bodström i slutet av augusti har nya uppgifter framkommit om skandalen i fondbolaget Allra, i vars styrelse Bodström satt under en tid 2016 fram till i vår. Vänsterpartiet, Liberalerna och KD anser att utnämningen – Bodström ska tillträda den 1 november – bör dras tillbaka eller vara vilande till dess att härvan är utredd i botten. Femtiofyra anställda på Pensionsmyndigheten har i ett brev till regeringen ifrågasatt utnämningen och affären har växt sedan Bodström utsågs.

En person har häktats och två har anhållits misstänkta för ekonomisk brottslighet. Hittills finns Inga misstankar eller krav mot mot Bodström.

TT: Var det överilat att utse honom?

- Nej, den bedömning som regeringskansliet gjorde var att det inte finns något hinder för att utse Thomas Bodström till landshövding, säger statsministern till TT efter partiledardebatten.

Han poängterar att det inte finns någon misstanke om brott eller skadeståndskrav riktat mot Bodström.

- Händer det något i det häradet måste vi hantera det då.

TT: Vad är det som skulle få er att se annorlunda på hans utnämning?

- Det vill jag inte spekulera om nu, vad det skulle vara. Men för alla myndighetschefer gäller, om det blir en brottsmisstanke eller annat krav då måste vi hantera det där och då.