Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Boris Lennerhov lämnar Gekås. Bild: Ola Folkesson
Boris Lennerhov lämnar Gekås. Bild: Ola Folkesson

Boris Lennerhov slutar som Gekås vd

Den folkkäre Gekås-vd:n Boris Lennerhov kastar in handduken. Till våren ska en ersättare vara på plats.

Vid årsskiftet 2014/2015 lämnade Boris Lennerhov positionen som högste operative chef för varuhuset Gekås i Ullared.

Beslutet fattades sedan han drabbats av cancer. Men under hösten 2017 återvände Boris Lennerhov, som blivit folkkär tack vare sin medverkan i dokusåpan Ullared på Kanal 5, till vd-rollen då Jan Wallberg sade upp sig.

Redan då sades det att hans återkomst var tillfällig.

Och på måndagen bekräftar Boris Lennerhov till GT att han slutar, igen, som vd på Gekås till våren.

– Jag mår utmärkt. Jag har inga hälsoproblem efter min cancerbehandling och har inte haft några sjukdagar sedan dess vilket känns skönt. Men jag jobbar för mycket, säger han till tidningen.

Har andra uppdrag

62-åringen har andra uppdrag än det som vd på det miljardomsättande varuhuset. Han är bland annat ordförande i Mio möbler och i Falkenberg Stadshus AB. Dessutom har han engagemang i andra lokala bolag.

– När jag får mer fritid ska jag leka med mina barnbarn och ta hand om dem mera. Jag kommer också att ta en sväng till Mallorca då och då där jag och min fru har en lägenhet i Cala Major sedan ett antal år. Det har blivit dåligt med resor dit det senaste året på grund av arbetet, säger Boris Lennerhov till GT.

– Sedan ska jag även supporta min efterträdare ett tag. Och jag lär fortsätta i Gekås styrelse så jag tappar inte kontakten med bolaget helt. Jag kommer att vara med på ett hörn, men inte så synligt, fortsätter han.

Boris Lennerhov har varit vd för Gekås i över 16 år totalt, utspritt på två perioder.

Försäljningsrekord

Han aviserar sin avgång samtidigt som bolaget meddelar att man i lördags slog alla tiders försäljningsrekord. Försäljningen landade då på 38,6 miljoner kronor.

– Vi lyckades slå det gamla försäljningsrekordet med 1,3 miljoner kronor. Vi har storsatsat inför hösten med större varuhus, förlängda öppettider, fler utgångskassor och nya kundvagnar. Det är fantastiskt roligt att få se effekterna av vårt arbete så här tidigt på säsongen, säger Boris Lennerhov i ett pressmeddelande.

Gekås omsatte i fjol drygt fyra miljarder kronor.