Stockholmsbörsen ser ut att öppna på minus. Arkivbild.
Stockholmsbörsen ser ut att öppna på minus. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Börsen väntas falla efter Israelattack

ANNONS

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Även börserna i Asien pressas av oron i Mellanöstern och det lyser genomgående rött på fredagen. Tokyobörsens Nikkei 225-index tappade inledningsvis över 3 procent.

Efter uppgifterna under natten om en israelisk attack i Iran steg oljepriset runt 4 procent, men har på morgonen fallit tillbaka. Råoljepriset har stabiliserat sig strax under 89 dollar per fat för så kallad brentolja.

Även guldpriset rusade uppåt till över 2 400 per uns (31,1 gram) – det vill säga ny historisk toppnotering. Guldet har likt oljepriset fallit tillbaka och ligger på morgonen på runt 2 384 dollar.

ANNONS

På Wall Street var det tungt för börsen på torsdagen. New York-börsens breda index, S&P 500, stängde för femte handelsdagen i rad på minus. Strömningsjätten Netflix kom med sin delårsrapport som krossade marknadens förväntningar.

ANNONS