Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S). Arkivbild.

Damberg diskuterade ståltullar med Ross

USA:s hot om ståltullar och det uppkopplade samhället var teman för dagens träff mellan näringsminister Mikael Damberg (S) och handelsminister Wilbur Ross i ett grått Washington DC.

- Vi förde fram vår oro för diskussionen om ståltullar och att det leder till protektionism, berättar Damberg för TT efter mötet.

- Han lyssnade och sade att inga beslut är fattade ännu. Men han sade samtidigt att han är orolig för överproduktionen av stål i världen och hur den påverkar amerikansk ekonomi.

Liksom tidigare hänvisade Ross till president Donald Trump när det gäller detaljer kring de eventuella ståltullarna. Men han lade stort fokus på den diskussion om modernisering av industrier och 5G-teknik som han hade med Damberg och ett antal blågula företagsledare.

- Han var påfallande intresserad av 5G och det uppkopplade samhället. När vi pratade om det fick Ericsson stå i strålkastarljuset, säger Damberg.

Vid mötet poängterades vidare att Sverige är en av de stora investerarna i USA vilket lett till 300 000 jobb. Damberg beskriver det som att Sverige ”slår över sin viktklass”.