Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förr gick det bra att lämna deklarationer dygnet om utanför Skatteverkets kontor. Men nu är det kontorstid som gäller. Arkivbild.

Deklarationer dumpas på Skatteverkets golv

Information om att Skatteverket har tagit bort sina brevinkast har uppenbarligen inte nått alla. Vissa petar in deklarationen i entrén hos myndigheten ändå.

Många har under kvällen försökt trycka in blanketterna genom en dörrspringa på Skatteverkets kontor på Kungsholmen i Stockholm. Entrégolvet svämmar över av hundratals deklarationsblanketter, skriver Aftonbladet.

- Jag tänker att det är lite sämre service faktiskt. Det finns ju många som inte kan deklarera på nätet av olika anledningar, säger en kvinna till tidningen.

I Linköping låg det högar av blanketter innanför Skatteverkets entrédörr, skriver Corren.

- Jag gick förbi vid tjugo i sex och tyckte att det såg lite kul ut. Tidigare på dagen såg jag hur folk stod utanför och kliade sig i huvudet. Det verkar som de lyckades peta in papprena till slut, säger Åsa Ny, som skickat in bilder på högarna, till tidningen.

Utanför Skatteverket i Lund och Malmö var irritationen stor.

- Det minsta man kan begära är att man kan lämna in det närsomhelst eftersom jag inte göra det digitalt, säger Jonas Bengtsson, egen företagare från Malmö, till Kvällsposten.

Skatteverket tog bort sina brevinkast i fjol av säkerhetsskäl, för att minska risken för sabotage.

- Det inträffade incidenter som gjorde att det material som lämnats blev förstört. Därför kan man bara lämna material på papper under servicekontorens öppettider, säger Skatteverkets deklarationsexpert Anna Sjöberg till Kvällsposten.