Azelio, som sysslar med lagring av energi, sparkar sin vd.
Azelio, som sysslar med lagring av energi, sparkar sin vd. Bild: Azelio

Energibolaget Azelio sparkar sin vd

Solenergibolaget Azelio, med produktionsanläggning i Uddevalla, sparkar sin vd Jonas Eklind. Hans efterträdare Jonas Wallmander tar över rollen med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande. ”Azelio är i behov av ett nytt ledarskap”, säger styrelseordförande Bo Dankis i ett skriftligt uttalande.

ANNONS

Azelio, som har huvudkontor på Lindholmen i Göteborg, jobbar med teknik för att producera och lagra solenergi.

Efter lång tids utvecklingsarbete har ett arbete pågått de senaste åren för att inleda kommersiell produktion i Uddevalla.

När Bohusläningen skrev om börsåret i slutet av augusti 2021 hade Azelios aktien sjunkit från 59,1 till 35,1 kronor, vilket i efterhand visade sig vara mitt i ett ras som skulle fortsätta.

Efter att ha tappat stora delar av aktievärdet under förra året rusade dock värdet uppåt i början av veckan. Detta efter att bolaget meddelat att man ska påbörja ett certifieringsprogram i USA för att uppfylla amerikanska standarder i samarbete med bolaget MMR Group.

ANNONS

Nu kommer bolaget med en annan nyhet: vd:n Jonas Eklind får sparken och ersätts av Jonas Wallmander. Den senare kommer från tjänsten som Executive Vice President på Azelio och har jobbat inom bolaget sedan 2011.

”Jonas Wallmander känner väl såväl marknaden, kunderna och investerarna. Styrelsen är övertygad om att han tillsammans med de övriga i ledningsgruppen framgångsrikt kommer att ta Azelio in i nästa fas”, säger Bo Dankis i ett uttalande.

”Styrelsen vill också rikta ett tack till Jonas Eklind för hans insatser som vd för Azelio. Under hans tid har bolaget uppnått flera viktiga milstolpar på vägen mot att kommersialisera en helt ny produkt för energilagring.”

ANNONS