Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stockholmsbörsens OMXS-index stängde oförändrat från fredagen. Arkivbild.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ericsson tyngde Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan med att backa något, men kurserna hämtade sig och det breda OMXS-indexet stängde oförändrat. Även på de ledande Europabörserna var rörelserna små.

Ericssons B-aktie tyngde med ett kursfall på 1,2 procent – trots att analytiker på investeringsbanken Goldman Sachs höjt sitt riktpris på telekomtillverkaren inför onsdagens delårsrapport. Riktpriset höjdes samtidigt som kinesisk affärspress enligt nyhetsbyrån Reuters rapporterat att myndigheter i Kina har inlett en utredning av Ericssons licensieringsverksamhet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Gruvkoncernen Lundin Minings aktie lyfte 4,0 procent sedan bolaget gjort upp om att köpa en guld- och koppargruva i Brasilien för 7,4 miljarder kronor.

Clas Ohlsons aktie steg 0,7 procent sedan butikskedjan redovisat en försäljningsökning till 605 miljoner kronor för mars månad, upp 4 procent jämfört med samma månad i fjol. Drygt 5 procent av försäljningen kom från nätbutiken.

Ståltillverkaren SSAB:s B-aktie tappade 1,0 procent sedan analytiker på SEB sänkt såväl riktpris som rekommendation.

Börshumöret i omvärlden var i övrigt relativt gott sedan USA:s finansminister Steven Mnuchin uttalat sig positivt om handelssamtalen med Kina. Starka kinesiska exportsiffror välkomnades också av många investerare.

Men rörelserna på de stora Europabörserna var måttliga. DAX-index i Frankfurt steg 0,2 procent och CAC40-index i Paris gick upp 0,1 procent. Londonbörsens FTSE-index stängde oförändrat.