Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En av de huvudmisstänkta i pensionshärvan kring Falcon Funds är på rymmen. Pensionsmyndigheten har tidigare uppskattat att mellan 700 och 800 miljoner kronor saknas i härvan. Arkivbild.

Falcon Funds-misstänkt flydde fotboja

En av de huvudmisstänkta i pensionshärvan kring Falcon Funds är på rymmen, trots att han var utrustad med en elektronisk fotboja. Han är internationellt efterlyst, skriver Expressen.

Mannen greps i Storbritannien för snart ett år sedan. Sedan dess har svenska myndigheter försökt få honom utlämnad. Under tiden har mannen släppts mot borgen. Ett av kraven var dessutom att han skulle ha en elektronisk fotboja.

Den 3 november tog mannen av sig fotbojan, men utan att någon verkar ha reagerat. Först när inte han dök upp vid en domstolsförhandling två dagar senare insåg brittiska myndigheter att han var på rymmen.

- Brittiska åklagare utfärdade en arresteringsorder när han inte kom till domstolsförhandlingen, säger Arne Fors, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten, till Expressen.

- Vi har ingen aning om var han befinner sig. Han har haft god tid på sig att planera det här.

Det Maltabaserade Falcon Funds misstänks för att ha tömt premiepensionsfonder på stora summor. Omkring 22 000 sparare hade pengar i bolagets fonder. Pensionsmyndigheten har tidigare uppskattat att mellan 700 och 800 miljoner kronor saknas i härvan.