Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Flera butiker riskerar nedstängning

Norska klädkoncernen Varner överväger att stänga butiker i Sverige, uppger källor för norska Dagens Næringsliv. Det gäller butiker i klädkedjorna Dressmann, Bikbok och Cubus. Företagets stora lager utanför Vänersborg påverkas dock inte av turbulensen.

Koncernen har stora ekonomiska problem och lägger redan nu ned kedjan Wow i Norge. På Varners huvudkontor i Norge har personal permitterats och erbjudits avgångsvederlag. I spåren av coronapandemin uppges koncernen ha tappat 70 procent av sin omsättning.

– Marknadssituationen är oförutsägbar och mycket är annorlunda. Den allvarliga situationen kräver kostnadsbesparingar, också vid huvudkontoret. För att undkomma en ännu allvarligare situation till hösten, ser vi nu en lösning baserat på en kombination av permitteringar och frivilliga avgångsvederlag, skriver Varsels presschef Julie Bragli Eckhardt i ett mejl till Dagens Næringsliv.

Varner har ett stort lager med ungefär 100 anställda vid Trestad center utanför Vänersborg, men det ska inte drabbas. Enligt Julie Bragli Eckhardt går koncernens försäljning online bra vilket ger en positiv effekt.

– Situationen påverkar därför inte Varners lager, säger hon i ett mejl.

När det gäller koncernens butiker lokalt i i Trestad kan Julie Bragli Eckhardt inte göra något uttalande eftersom förhandlingar pågår mellan fack och arbetsgivare.