Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Magnus Kårestedt lämnar efter 15 år uppdragets som vd för Göteborgs hamn.

Göteborgs hamns vd lämnar sitt uppdrag

Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs hamn, lämnar sitt uppdrag efter 15 år på posten.
– Efter 15 år är det naturligt att han lämnar hamnen, säger Ulrika Messing, ordförande i Göteborgs hamns styrelse, i ett uttalande.

Magnus Kårestedt tillträdde som vd 2003 och ”går nu vidare i karriären” konstaterar Göteborgs hamn i ett pressmeddelande. Kårestedt har varit vd under en tid när hamnen utvecklats mycket, och där det samtidigt varit turbulent – de senaste årens konflikt mellan arbetsgivaren APMT och Hamnarbetarförbundet påverkade hamnens funktion. Under hans tid har det gjorts investeringar i hamnen bland annat i form av farledsfördjupningar.

– Magnus har lett hamnen genom en intensiv utvecklingsperiod, säger Ulrika Messing, ordförande i Göteborgs Hamns styrelse.

– Efter 15 år är det naturligt att han lämnar hamnen för nya utmaningar.

Magnus Kårestedt själv framhåller det förändringsarbete som genomförts, bland annat när det gäller hållbarhet de har investeringar man gjort.

– Jag tycker att vi har flyttat fram positionerna under de här åren och det är tack vare alla duktiga medarbetare, säger han i ett uttalande och påpekar att hamnen visar lönsamhet.

Magnus Kårestedt lämnar hamnen den 31 maj 2019 och rekryteringen av ny vd har inletts.