Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Han blir ny vd på Orusts Sparbank

Efter att ha jobbat över 30 år på företaget är det nu dags för Mikael Gustavsson att ta över vd posten på Orusts Sparbank.
– Det känns riktigt bra, man blir lite stolt, säger han.

Att valet av ny vd föll på Mikael Gustafsson var inte helt oväntat. Gustafsson som har arbetat länge inom banken har varit på tal för vd posten i många år, berättar styrelsens ordförande Tommy Svensson.

– Det har nästan varit bestämt i många år redan så vi har haft lång tid på oss att kunna planera. Det är viktigt för kunderna att banken får den som är bäst och denna gången valde vi att rekrytera internt. Han är väl förtrogen med både banken och kunderna, säger Tommy Svensson.

Mikael Gustafsson. Bild: Orusts Sparbank
Mikael Gustafsson. Bild: Orusts Sparbank

Mikael Gustafsson som själv är Orustbo menar att det är en styrka att som vd känna sina kunder.

– Jag är härifrån och har alltid bott i eller utanför Henån. Så det är speciellt roligt för mig som Orustbo. Vi är ju inte världens största bank men vår styrka är att vi försöker känna våra kunder. Det är aldrig långt till kunden.

Den 26 april får Gustafsson ta över ansvaret som vd från Birgitta Petterson som då går i pension, men han har de senaste sex åren ingått i bankens ledning.

– Det är ett förtroende man får samtidigt som det också är ett stort ansvar. Men vi har haft en positiv respons från våra kunder i många år och det hoppas jag att vi kommer fortsätta att ha. Några stora omvälvande förändringar blir det inte, säger han.