Här är godisjätten som öppnar på Kungsgatan

Sedan en tid tillbaka har det varit bestämt att Hemmakväll ska flytta in i McDonalds gamla lokaler i Uddevalla centrum. Nu står det klart vilka som tar över Hemmakvälls.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det blir godisbutiken 4-Gott som flyttar in i Hemmakvälls gamla lokaler på Kungsgatan.

– Vi gör just nu en nationell expansion och Uddevalla har länge varit högt på vår lista av städer vi vill etablera oss i. Speciellt närheten till Vänersborg och Trollhättan gör att det känns som en väldigt attraktiv stad för oss att etablera oss i, säger Addi Farkourvand projektledare på 4-Gott.

Finns det en marknad för ytterligare en godisbutik i Uddevalla?

–Ja. Vi konkurrerar med vår kvalitet. Jag är inte orolig, säger han.

Kommer från Uddevalla

Förutom i Uddevalla så kommer även godiskedjan öppna butiker i Örebro, Växjö, Karlstad och Stockholm. För närvarande har kedjan elva butiker i Göteborg, Mölndal och Borås.

ANNONS
Addi Farkourvand
Addi Farkourvand

Men det hela började med en liten kiosk i Uddevalla längs med Göteborgsvägen som hette Gott gotti gott gott. När ägaren Keivan Zandesh sålde kiosken och öppnade en ny godisbutik i Göteborg fick namnet bli en version av det gamla och då kom det nya namnet till, nämligen 4-Gott.

Sanningen bakom namnet

Men Addi Farkourvand tycker själv att alla teorier kring hur godisbutiken har fått sitt namn är roligt.

– Många tror att fyran anspelar på Göteborgska, att det är "fööör gott". Andra teorier vi har hört är ett engelskt och att man har "forgot" alltså glömt, de är lite roligare än var namnet kommer ifrån ursprungligen, säger han.

När godisbutiken ska öppna i Uddevalla är inte helt bestämt ännu.

– Vi räknar med att öppna i slutet på oktober eller i början av november, säger han.

ANNONS