Förseningar och inställda flyg var vanligt på Europas stora flygplatser under juni månad. Arkivbild.
Förseningar och inställda flyg var vanligt på Europas stora flygplatser under juni månad. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Här råder mest kaos på flygplatser

ANNONS
|

Strejk och personalbrist i kombination med ett högt antal resenärer har skapat kaos vid flera av Europas flygplatser i sommar, rapporterar Bloomberg News, som refererar till analysföretaget AirHelps mätning.

Bolaget har kartlagt störningar i flygtrafiken i form av inställda resor och förseningar längre än 15 minuter vid de flygplatser i Europa som hade minst 5 000 flygresor under juni månad.

Värst är läget på Gatwick i London, där 54 procent av flygresorna försenades eller ställdes in under månaden, medan Helsingfors i Finland ligger bäst till, med en motsvarande siffra på 18 procent.

Flygplatsen Heathrow, där 40 procent av flygplanen inte gick enligt schemat, har i sin tur försökt begränsa antalet passagerare genom att be flyglinjer dra ned på biljettförsäljningen.

ANNONS

Stockholm Arlanda hamnar däremot på en bättre plats i rankningen. Här drabbades 30 procent av flygresorna av förseningar eller inställda flyg, medan motsvarande siffra i Kastrup, Köpenhamn hamnade på drygt 50 procent.

ANNONS