Ett 15-tal husbilar står uppställda intill Kurödsvägen i väntan på att få komma in i nya lokaler.
Ett 15-tal husbilar står uppställda intill Kurödsvägen i väntan på att få komma in i nya lokaler. Bild: Lasse Edwartz

Husbilar på väg in i värmen – husbilshuset får nya portar

Ett 15-tal husbilar väntar på att få komma in i sitt hus på Kurödsvägen i Uddevalla. Den nya återförsäljaren har inte hunnit få dörrarna på plats.

ANNONS
|

Nya högre portar är beställda till fastigheten på Kurödsvägen där en ny husbilsförsäljare snart startar sin verksamhet. Ett 15-tal husbilar har redan anlänt inför fredagens smygöppning av försäljningen. Men än så länge får de stå kvar utomhus.

– Vi har fina uppvärmda lokaler på 877 kvadratmeter men kan inte ta in bilarna ännu, förklarar Thomas Åberg, som varit husbilsäljare i sju år.

Anledningen är att de nya, större dörrarna till lokalerna, som husbilarna kan komma igenom, inte har anlänt ännu. I mitten av mars ska de dock vara monterade och klara. Först då kan husbilsförsäljningen slå upp portarna på allvar.

ANNONS

– Men vi kommer att ha öppet ett par dagar i veckan innan dess. Under sommarhalvåret har vi egentligen vår högsäsong. Snö har en avtändande effekt i vår bransch, säger Thomas Åberg, samtidigt som han menar att en del tar husbilen med sig på skidsemestern också.

Roligare än bilförsäljning

Förutom i Uddevalla har Autohallen husbilar redan försäljning på fyra platser i Sverige; i Alingsås, Karlstad, Lomma och Kungsängen.

– Vi är den näst största husbilskedjan i Sverige.

Nu blir man den andra husbilssäljaren i Uddevalla efter Trestad Fritidsfordon, som även säljer husvagnar och båtmotorer.

Thomas Åberg sålde tidigare personbilar men tycker att husbilar är ett betydligt roligare verksamhetsfält.

– Bilen är ofta ett måste medan husbilen handlar om fritiden och för de flesta är den mycket viktigare.

Bara vintern släpper sitt grepp och husbilarna på Kurödsvägen kommer in i värmen.

ANNONS