Det är oklart hur många som får gå ner Ikea skär ner på personal.
Det är oklart hur många som får gå ner Ikea skär ner på personal. Bild: Paul Wennerholm

Ikea bekräftar nedskärningar

En omorganisation pågår inom Ikea just nu och ett antal anställda kommer tvingas sluta, något som Expressen rapporterat om. Enligt tidningens källor riskerar var femte anställd att få gå.

ANNONS
|

I torsdags skrev Smålandsposten om att Ikea-anställda är oroliga för att förlora jobbet. På tisdagen skrev Expressen att en källa uppgett till tidningen att var femte anställd riskerar att få gå.

Omorganisationen har pågått sedan november inom Ikea of Sweden i Älmhult. Det är den del av Ikea som ansvarar för den globala utvecklingen av produkter och sortiment till butiker och varuhus.

”Bakgrunden till omorganisationen är att vi ser ett behov av att uppdatera hur vi arbetar tillsammans, hur arbetet leds och hur verksamheten är strukturerad. Syftet är att skapa kortare och starkare koppling mellan strategi och produktutveckling”, skriver Jonas Grönlund, Presskontakt på Ikea of Sweden i ett mejl till GP.

ANNONS

Oklart hur många anställda som påverkas

Han skriver även att omorganisationen pågår till den 1 september och att den kommer att innebära att en del roller försvinner samtidigt som nya tillkommer.

”Vi har kommit så långt i processen att vi kan se att vi under det här verksamhetsåret kommer ha färre roller och befattningar på Ikea of Sweden. Det är dock för tidigt att säga hur många medarbetare som skulle vara påverkade då alla beslut ännu inte är fattade och olika delar av verksamheten kommit olika långt i omorganisationsprocessen” skriver Jonas Grönlund i mejlet.

Han understryker även att omorganisationen inte påverkar Ikeas långsiktiga engagemang och satsning i Älmhult.

Hur många anställda kommer tvingas sluta?

”Vi vet inte hur många medarbetare som påverkas av den här omorganisationen då alla beslut ännu inte är fattade och olika delar av verksamheten kommit olika långt i omorganisationsprocessen”, skriver Jonas Grönlund.

Stämmer det att var femte anställd riskerar att få gå? Denna information kommer från uppgifter till Expressen.

”Som vi nämnde tidigare vet vi inte hur många medarbetare som påverkas av den här omorganisationen då alla beslut ännu inte är fattade och olika delar av verksamheten kommit olika långt i omorganisationsprocessen.”

ANNONS