Indiska kan räddas efter konkursen – redan nästa vecka

Indiska har gått i konkurs efter 120 år i modebranschen. Men räddningen kan vara inom räckhåll för klädföretaget. Det finns intressenter för att köpa konkursboet – inom väldigt snar framtid.
– Vi tror och hoppas vi kommer lyckas med detta redan under nästa vecka, säger Mikael Kubu, konkursförvaltare på Ackordcentralen i Stockholm.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Indiskas konkurs slog ner som en bomb under tisdagen, vilket drabbar ett 40-tal butiker i Skandinavien och omkring 200 anställda. Två av butikerna ligger i Göteborg.

Imorgon öppnar butikerna igen som konkursbo med en utförsäljning av kvarvarande utbud till rabatterade priser.

Men det kan finnas ett ljus i tunneln. Enligt Indiskas konkursförvaltare Mikael Kubu på Ackordcentralen i Stockholm har man hittat intressenter till att eventuellt köpa konkursboet och ta över hela verksamheten.

"Kommer sitta hela helgen”

Förhoppningen är att nå en lösning redan till nästa vecka.

– Vi sitter i förhandlingar nu och vi kommer att sitta hela helgen, säger han.

ANNONS

Om det rör sig om en eller flera intressenter vill Mikael Kubu inte uttala sig om. Inte heller hur eventuella köp som gjorts av kunder på Indiska och som nu påverkats av konkursen, kommer att hanteras av den eventuella nya ägaren.

– Det får man ta med den nya ägaren, säger han.

När en ny ägare tar över driften av butikerna är i nuläget inte klart.

– Butikerna öppnar imorgon från konkursboet, men är det så att vi säljer rörelsen är det någon annan som kommer driva dem genom ett nytt bolag, säger Mikael Kubu.

LÄS MER:Klädkedjan Indiska går i konkurs

ANNONS