Jenny och Ted Hansen har flyttat till större lokaler och utökat med reptilbutik

E-handelsföretaget Cyberzoo har ännu en gång flyttat till större lokaler och finns nu på Överby. Det som startade som en hobby har växt till en verksamhet som omsätter över 20 miljoner kronor. Nu har det dessutom tillkommit en reptilbutik.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är i Junkyards gamla lokaler som Cyberzoo öppnade i somras, och i mitten av november flyttade reptiler in i den nyöppnade butiken.

Ted Hansen startade företaget 2007 då allt började med ett akvarium i källaren i Vargön. Detta ledde till att det startades en webbshop och till att en butik öppnades. När lokalerna i Vargön inte räckte till flyttade verksamheten till Kardanvägen i Trollhättan och hade ett stort fokus på e-handeln.

– Vi har försökt svänga och följa med i vad vi tror på. När vi flyttade in på Kardanvägen växte vi mycket på nätet och behövde ha en lokal som var bättre anpassad för webbhandel, med inleveranser, pack och lagerhållning. Vi ville ha kvar butiken. Men under tiden på Kardanvägen minskade butiksdelen för att vi helt enkelt inte hade plats för att ha saker snyggt uppställda. Kunderna fick fråga efter produkter som inte fick plats, säger Jenny Hansen, Teds fru, som har jobbat heltid i företaget i snart fyra år.

ANNONS

Växte ur lokalerna

Allt eftersom tiden gick var lokalen inte tillräcklig för både e-handel och butik.

– Vi växte mycket snabbare än vad vi trodde, säger Ted Hansen.

– Ju mer vi växte, desto mer började vi beställa hem akvarium och terrarium som vi lanserat i eget varumärke. Det tog plats. Vi växte väldigt snabbt ur lokalerna på Kardanvägen också, säger Jenny Hansen.

– När vi flyttade in på Kardanvägen lyfte e-handeln ordentligt och vi var tvungna att fokusera på den för att kunna växa, säger Ted Hansen.

– Nu när vi ska öppna reptilbutiken ska vi satsa och göra det så bra som vi bara kan eller skita i det. Vi kan inte göra det halvhjärtat, säger Jenny.

Deras tidigare lokaler var 650 kvadratmeter, deras nya lokal är 1 800 kvadratmeter, varav 600 kvadratmeter är butik. I deras nuvarande lokaler har de stora möjligheter att växa.

– Det som gjorde att vi valde den här lokalen var att det fanns en kultur med e-handel i huset. Vi har aldrig egentligen varit intresserade av att hamna på Överby. Nu har vi andra kollegor och kan bolla idéer, säger Ted Hansen.

Vågade satsa

Under coronapandemin har företaget vuxit med femtio procent på ett år. Den ökade försäljningen har gjort att de vågat satsa på att öppna en fysisk butik. Jenny och Ted Hansen vill dessutom ha mer unikhet i sitt företag.

ANNONS

– Där kommer reptilerna in. Vi har även ett bra samarbete med en reptilveterinär och har haft i några år. Med honom i ryggen kan vi göra bra saker för djuren, säger Jenny Hansen.

I affären finns nu olika arter av sköldpaddor, ormar och ödlor.

– Vår satsning med butiken är att det ska vara djur som blivit bra uppfödda, helst i Sverige, eller i alla fall uppfödda i mindre skala. Vi satsar på att djuren ska ha det bra från början och växa upp i en miljö som är så lik deras egna som möjligt. Det brinner vi verkligen för. Vi vill även öka statusen för reptilerna, säger Ted Hansen.

Ted och Jenny Hansen är noga med vilka uppfödare de samarbetar med och att de inte köper från vare sig grossister eller fabriksuppfödda djur.

– Alla djur vi säljer ska självklart ha dokumentation. Kunden ska veta vart ifrån vi köpt djuret, vilka förutsättningar de haft och om det funnits några avvikelser, säger Ted Hansen.

Alla djuren som kommer till butiken genomgår en veterinärbesiktning så att de är friska och mår bra.

Paret får ofta frågor om varför de inte har hund- och kattsaker i butiken, som de tidigare haft, men reptiler och akvaristik är deras inriktning. De satsar hundra procent på att vara bäst inom sina områden.

ANNONS
ANNONS