Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Roy Fares och Mattias Ljungberg ligger bakom MR Cake som kommer till Göteborg i vår.
Roy Fares och Mattias Ljungberg ligger bakom MR Cake som kommer till Göteborg i vår. "Det blir ju ens andra baby" säger Fares till GP. Bild: Petter Backlund

Kändis-konditorn Roy Fares ska slå sig in på stenhård Göteborgs-marknad

Den ene är känd från tv och den andre för semmel-wrappen. Nu ska Roy Fares och Mattias Ljungberg slå sig in bland den den stenhårda konkurrensen i Göteborgs café- och bageribransch.

Det är MR Cake som snart kommer till rikets andra stad. Stället finns redan i Stockholm, där klassisk svensk café möter amerikanskinspirerade bakverk. Bakom MR Cake finns konditorerna Roy Fares och Mattias Ljungberg. Fares har bakat flera gånger i tv-rutan, skrivit en rad kokböcker samt utnämnts till Årets konditor 2010. Ljungberg har fått samma titel fyra år tidigare, har flera gånger stått på prispallen i OS och VM med kocklandslaget och var den som en gång uppfann semmel-wrappen på Tösse-bageriet i Stockholm.

">
Mattias Ljungberg. Bild: Petter Backlund
Mattias Ljungberg. Bild: Petter Backlund

Exakt var i Göteborg de ska slå upp portarna vill Fares ännu inte säga, mer än att det blir i city, innanför vallgraven.

– Vi sprang på det här av en slump och förhoppningen är att det ska stå klart i vår, i maj. Men det är fortfarande ett bygge så allt kan ju hända, säger han.

">
Roy Fares. Bild: Petter Backlund
Roy Fares. Bild: Petter Backlund

Roy Fares själv har flera kopplingar till Västsverige. Dels bor hans sambos familj i Onsala, dels har han utbildat sig i staden. Göteborgs-MR Cake kommer att ha 125 platser och bli något större än det i Stockholm. Nu inleds processen med att hitta personal här.

– Vi är 35 fast anställda i Stockholm, så runt omkring där kommer vi landa. Själv räknar jag med att vara på plats i Göteborg säkert två-tre dagar i veckan.

Kommer också till Göteborg

">
År 2017 stängdes flera Condeco-kaféer i Göteborg. Bild: Olof Ohlsson
År 2017 stängdes flera Condeco-kaféer i Göteborg. Bild: Olof Ohlsson

Sedan tidigare finns ett brett utbud när det gäller fika i Göteborgs och en okrönt kafédrottning i form av Eva Olsson. Efter miljonförluster fick hon ifjol stänga fyra av sina flaggskeppskaféer Condeco på Östra hamngatan, Linnégatan, i Nordstan och på Avenyn.

Hur ska ni slå genom i den stenhårda café- och bagerikonkurrensen i Göteborg?

– Vi har fått så himla fin respons från kunder, varav många från Göteborg, som gillar det vi gör samtidigt som jag tror att vi särskiljer oss lite med vårt sortiment. Men vi har under hela resan varit väldigt ödmjuka och man får bara hoppas på det bästa. Jag och min kompanjon kommer verkligen engagera oss i Göteborg, det blir ju ens andra baby.

Andra nytillskott på Göteborgs mathimmel är nyligen öppnade Olivia på Avenyn. Det är den åttonde restaurangen i samma familj och med italienskt på menyn. En bit högre upp mot Poseidon till öppnar Avenyfamiljen nytt, i form av grillrestaurangen Prime Grill.