Kängurur förvirrar Volvos självkörande bilar

Hjortar, rådjur, älgar och renar är inga problem. Men att identifiera och avståndsbestämma hoppande djur har visat sig betydligt svårare för Volvos självkörande bilar.

ANNONS
|

- När den befinner sig i luften så verkar det som att den är längre bort, sedan landar den och då ser den ut att vara närmare, säger David Pickett, Volvos teknikchef i Australien, till australiska mediebolaget ABC.

När systemet började utvecklas i Sverige testades det på älgar. Men sedan knappt två år kämpar företagets tekniker med att lära systemet att hantera kängururs rörelsemönster.

ANNONS

Men Volvos Australienchef Kevin McCann säger att problemet kommer att vara löst tills 2020, då företagets självkörande bilar ska kunna börja säljas.

- Självkörande bilar existerar inte ännu, och att utveckla en teknik som känner igen kängurur är en del av den utvecklingen, säger McCann till The Guardian.

Mer än 16000 trafikolyckor inträffar varje år med kängurur, som står för 80 procent av viltolyckorna i Australien, enligt BBC.

Volvo är bara ett av många företag som satsar på självkörande fordon. Tesla har sagt att man ska låta en Model S ta sig de 4500 kilometrarna från Los Angeles till New York helt på egen hand senare i år.

TT
ANNONS