Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Butik på Torp köpcentrum går i konkurs. Bild: Isabella Persson
Butik på Torp köpcentrum går i konkurs. Bild: Isabella Persson

Klädkedja stänger på Torp köpcentrum

En populär klädkedja stänger sin butik på Torp köpcentrum. Konkurs i samband med coronapandemin uppges vara orsaken och drabbar omkring tio butiker i landet.

Den danska modekedjan Zizzi stänger samtliga fysiska butiker i landet på grund av konkurs, uppger de på sin hemsida.

Butiken Zizzi har specialiserat sig på modekläder för kvinnor i större storlekar och har bland annat haft butiker i Etage på Överby och på Torp köpcentrum.

Nu står det alltså klart att samtliga fysiska butiker i Sverige har stängt.

Tiotal butiker försvinner

Enligt företagets kundtjänst fanns det ett drygt tiotal butiker, i framför allt södra delen av landet och i Västsverige. På sin hemsida skriver de följande:

Det senaste året har varit utmanande på grund av covid-19 och de många restriktioner som det har medfört, vilket har märkts på omsättningen i våra fysiska butiker. Av den anledningen måste vi tyvärr meddela att alla Zizzi-butiker i Sverige tvingas stänga från och med idag på grund av konkurs.”

Digital shopping fortsätter

Konkursen ska inte påverka modekedjans webbshop, uppger företagets kundtjänst. Övriga frågor hänvisas till huvudkontoret i Danmark.

På hemsidan skriver dock företaget att de undersöker möjligheten att öppna några av de svenska butikerna igen.

Företaget har även berättat om konkursen på sin Facebooksida, där ett stort antal kunder är besvikna över nedstängningen.