Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
JC har beviljats rekonstruktion och ägaren Iliya Meric har kommit överens om nya avbetalningsplaner med flera av kedjans borgenärer. Bild: Elisabeth Alvenby
JC har beviljats rekonstruktion och ägaren Iliya Meric har kommit överens om nya avbetalningsplaner med flera av kedjans borgenärer. Bild: Elisabeth Alvenby

Krisande JC i rekonstruktion

Klädkedjan JC har beviljats rekonstruktion – för andra gången på kort tid. Den nya ägare Iliya Meric ska nu se över butikerna.

Ägaren har de senaste veckorna träffat hyresvärdar och andra borgenärer för att nå nya avbetalningsplaner, berättar Market.se.

Det här är andra gången på drygt tre år som JC genomgår en rekonstruktion. Bolagets skulder ligger den här gången på runt 200 miljoner kronor. Ägaren tror dock att kedjan kan räddas.

– Jag har haft ett stort stöd ute i landet, men jag orkar inte mer. Det dyker upp saker från förr som blir för jobbiga att hantera. Men, ja, jag vill fortfarande tro att det här går att rädda, säger Iliya Meric till sajten.

Ska satsa på mindre städer

För att få kedjan på fötter igen planerar han bland annat att hitta partners som kan hjälpa till med olika funktioner, som att exempelvis driva JC:s e-handel. De fysiska butikerna runt om i landet ska också gås igenom och anpassas till sina respektive områden. Butiksstängningar kommer sannolikt att ske och då kommer butikerna i små städer att prioriteras framför dem i större, berättar Iliya Meric för di.se.

– Nu kommer en period på sex till sju månader när vi ska ut i alla butiker. Alla ska anpassas efter de förhållanden som råder på plats. Målet är att vara färdiga till hösten när skolstarten är. Då säljer jeans bra, säger han till tidningen.

JC:s ekonomiska problem uppmärksammades senast i slutet av januari, när kedjans över 300 anställda inte fick sin lön som planerat fredagen den 25:e januari. Lönerna betalades dock ut måndagen därefter. Senast i höstas begärde också två av JC:s hyresvärdar bolaget i konkurs, eftersom de inte betalat sina butikshyror. Konkurshotet drogs dock tillbaka när parterna kom överens om en avbetalningsplan.