Det var tänkt som en storsatsning i Sotenäs kommun. Men nu meddelar Kronofogdemyndigheten att bolaget bakom satsningen, Quality salmon, saknar tillgångar och har miljonskulder. Styrelseordförande Roy Höiås har inte kommenterat. Arkivbild.
Det var tänkt som en storsatsning i Sotenäs kommun. Men nu meddelar Kronofogdemyndigheten att bolaget bakom satsningen, Quality salmon, saknar tillgångar och har miljonskulder. Styrelseordförande Roy Höiås har inte kommenterat. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Kronofogden: "Laxbolaget saknar pengar"

ANNONS
|

Det aviserades som en storsatsning som skulle ge omkring 2 000 nya jobb. Sotenäs kommun i Bohuslän och norska Lighthouse Finance var överens om en mångmiljardsatsning på Europas största landbaserade laxodling. För ändamålet skapades aktiebolaget Quality salmon.

Nu, knappt två år senare, har kronofogden utrett den ekonomiska läget för aktiebolaget

– Det vi har kommit fram till under utredningen är att det finns inga tillgångar som Kronofogden kan omsätta till pengar. Varken maskiner, inventarier eller pengar på bankkonton eller liknande, säger Andreas Lindvall Wiktorsson på Kronofogdemyndigheten till P4 Väst.

Istället har bolaget har en sammanlagd skuld på drygt 3,2 miljoner och inga tillgångar att att driva in.

ANNONS

– Nu ligger deras framtid i borgenärernas händer, om de vill begära företaget i konkurs, säger Andreas Lindvall Wiktorsson.

P4 Väst har sökt styrelseordförande Roy Höiås utan resultat.

ANNONS