Efter 130 år i Saluhallen lägger Albert Andersson Chark ner. Sista dagen de har öppet är den 30 december.
Efter 130 år i Saluhallen lägger Albert Andersson Chark ner. Sista dagen de har öppet är den 30 december. Bild: Magnus Sundberg

Lägger ner i Saluhallen – efter 120 år

De har funnits i Saluhallen sedan den slog upp dörrarna 1888. Nu lägger Albert Andersson Chark ner.
– Vi ser ingen ljusning de närmsta tio åren, säger Magnus Knudsen, en av butikens delägare.

ANNONS
|

Det var Magnus Knudsens pappa och farbror som tidigare drev Albert Andersson Chark, och innan dess var det farfar. Idag är det Magnus, hans bror Fredrik Knudsen och kollegan Thomas Johansson som äger charkbutiken inne i Stora Saluhallen på Kungstorget.

– Vi är lite trötta och har ont i benen, säger Magnus Knudsen.

– Och så är det klart att det har lite att göra med att det kommer lite mindre kunder nu när det är avstängt överallt. De får ju snart inte åka in med bilar längre och vi ser ingen ljusning de närmsta tio åren med Västlänken och så vidare.

ANNONS

Albert Andersson Chark har funnits i Saluhallen sedan den öppnade för 130 år sedan. Magnus har arbetat i butiken i 24 år och hans bror sedan början av 1980-talet. Sista dagen de kommer att ha öppet är den 30 december.

– Kunder tycker naturligtvis det är jättetråkigt, säger Magnus.

– Men vi tror väl inte att det ska bli någon bättring och tänker att det är bättre att ägna sig åt något annat de sista åren av yrkeslivet, när det fortfarande finns tid att ställa om till något annat.

ANNONS