Liseberg förbereder öppning – erbjuder 1200 jobb

Liseberg förbereder för att öppna sin park senast den 4 juni. Nu erbjuder de 1200 anställningar – som kan starta tidigare än så.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Senast den 4 juni väntas nöjesparken Liseberg ha öppnat sina portar för allmänheten, rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg.

– Det kan bli tidigare än så också, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg, om öppningsdatumet till radion.

I samband med förberedelserna väljer nu också Liseberg om öppna för 1 200 anställningar i parken.

Beskeden om säsongsöppningen och anställningarna på Liseberg har dragit ut på tiden sedan regeringen på Folkhälsomyndighetens inrådan valt att skjuta på lättnader i restriktionerna. Först i april och senare även gällande lättnaderna i början av maj.

LÄS MER:Efter restriktionerna – Liseberg öppnar promenadpark

Lisebergs vd: Måste rekrytera för att inte missa hela sommarsäsongen

Andreas Andersen, vd för Liseberg, menar att man nu förhåller sig till det senaste beskedet gällande att man kommer att lätta på restriktionerna den 17 maj.

ANNONS

– Men det finns såklart inga garantier. Det som har hänt nu är att vi har skickat ut ett erbjudande till en del av våra säsongsanställda där vi säger att vi jobbar mot att öppna den fjärde juni, samtidigt som vi är medvetna om att öppningen kan läggas tidigare eller senare. Men vi garanterar timmar från den fjärde juni helt enkelt för att vi måste. Vår startsträcka blir längre och längre, och om vi inte börjar rekrytera och anställa riskerar vi att missa hela sommarsäsongen, säger Andreas Andersen.

LÄS MER:Liseberg om beskedet: ”En never ending story”

Vad händer med de säsongsanställda om det drar ut ännu mer på tiden?

– Då får vi utbilda väldigt, väldigt mycket! I ett sådant läge får vi helt enkelt hantera den övertalighet som finns, men i det minsta ger vi åtminstone ungdomarna något att a planera efter, säger Andreas Andersen, som fortsätter:

– Det har också att göra med att vi är rädda för att mista för mycket personal. Det handlar om duktiga medarbetare som har jobbat här tidigare och vi vill såklart gärna hålla kvar dem.

Betydligt färre sommarjobb än vanligt

Ett vanligt år erbjuder Liseberg över 2 000 sommarjobb.

– Att vi nu börjar mycket lägre har att göra med öppettider och kapacitetsbegränsningar. Är vi i full drift kan vi anställda betydligt fler, säger Andreas Andersen.

ANNONS

Dagens annonsering av säsongsöppningen är också kopplat till nöjesparkens krav om förköpsbiljetter, även det en restriktion till följd av regeringens smittspridningshantering.

LÄS MER:Miljonsatsningen i Ljungskile tar form – här byggs superlekplatsen

ANNONS