Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liseberg öppnar efter 520 dagar av coronastängt. Bild: Sanna Tedeborg
Liseberg öppnar efter 520 dagar av coronastängt. Bild: Sanna Tedeborg

Liseberg köper tillbaka 14 000 biljetter

Liseberg köper tillbaka 14 000 biljetter. Detta till följd av trängsel i nöjesparken.
– Det har blivit ett ovanligt hårt tryck på våra attraktioner och kö-områden, vilket gjort det svårt att få gästerna att hålla smittsäkra avstånd, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Totalt handlar det om cirka 14 000 biljetter för de 16 resterande dagarna av sommarsäsongen. De berörda gästerna kommer i stället erbjudas förtur till att boka en Halloween-biljett.

Liseberg har under sommaren haft ett tak på ungefär 7 000 gäster i parken samtidigt, och besökare har behövt boka sitt besök i förväg online. Ett pandemifritt år är maxantalet drygt 30 000 gäster, men vd Andreas Andersen har sett ett ändrat gästbeteende i år.

– Gästsammansättningen är långt mer homogen än vad den normalt sett är på Liseberg och det har blivit ett ovanligt hårt tryck på våra attraktioner och kö-områden, vilket gjort det svårt att få gästerna att hålla smittsäkra avstånd, säger Andreas Andersen i pressmeddelandet.

Julia Vasilis, presstalesperson för Liseberg:

– Det är jättetråkigt för de gäster som inte får sitt planerade Lisebergsbesök. Men vi ser att vi behöver vidta de här åtgärderna. Det måste var tryggt och säkert för gästerna, och då är det enklaste verktyget att justera ner volymen, säger hon.

Liseberg har i snitt haft 7 000 besökare per dag under sommaren, nu går man ner till 6 000 besökare.

Och det är de som har bokat biljetter sist som blir avbokade först.

– Volymjusteringen är på alla öppetdagar, sedan är det inte all volym som är slutsåld, så då behöver det inte ske några återköp de dagarna, säger Julia Vasilis.

De gäster som avbokas kommer kontaktas via e-post och återbetalning kommer ske automatiskt.

Hur mycket Liseberg förlorar på återköpen är ännu oklart.

– Det är ju ingen bra affär förstås, men säkerheten kommer först, säger hon.