Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gothia Towers kommer att fyllas av personal från möbel- och sängkedjan Jysk om ett par helger. Bild: M Langhjelm
Gothia Towers kommer att fyllas av personal från möbel- och sängkedjan Jysk om ett par helger. Bild: M Langhjelm

Möbeljätten stänger alla butikerna – har fest i Gothia Towers

Möbel- och sängjätten Jysk stänger alla 145 butikerna i Sverige en kommande söndag. Orsaken? Företaget ska ha personalfest för de 1 300 medarbetarna i Gothia Towers.

Den danska kedjan Jysk har funnits i Sverige i 28 år. Företaget grundades i Århus, Danmark, för 40 år sedan av Lars Larsen, som nyligen gick bort. Kedjan brukar normalt sett ha öppet sju dagar i veckan, men om ett par veckor – söndag 20 oktober – kommer intresserade kunder att mötas av stängda butiksdörrar. Då kommer i stället samtliga personer i företaget att befinna sig i Göteborg och på Gothia Towers, vilket DI.se var först med att uppmärksamma.

– Vi kommer att ha personalfesten på lördagskvällen, men eftersom vi har personal från Kiruna ned till Trelleborg som ska kunna ta sig hem efter festen så håller vi stängt på söndagen, säger pressansvariga Sandra Martinsson.

Blir det en blöt tillställning?

– Nej, det är inte huvudfokus, utan vi uppmärksammar det som varit extra bra under året, med till exempel utnämning av årets säljare.

Denna personalfest har en mycket stark ställning på företaget, förklarar Sandra Martinsson.

– Det var vår grundare Lars Larsen som satte igång den här traditionen, det arrangeras personalfest vid denna tiden på året i alla länder Jysk är verksamt. Larsen brukade åka runt på personalfesterna i de olika länder där Jysk var verksamma – men det blev lite svårt på slutet att åka runt till alla, eftersom kedjan blivit så stor.

Jysk är idag verksamt i 52 länder och har 23 000 medarbetare.