Myndigheter i Kalifornien utreder en olycka där föraren till en Tesla avlidit efter en olycka. Arkivbild.
Myndigheter i Kalifornien utreder en olycka där föraren till en Tesla avlidit efter en olycka. Arkivbild. Bild: David Zalubowski

Misstanken: Självkörande Tesla kan ha orsakat dödsolycka i USA

Föraren av en Tesla avled i en olycka i början av maj. Nu utreder myndigheter i Kalifornien om bilens autopilot-funktion kan ha bidragit till olyckan, rapporterar Marketwatch.

ANNONS

Det var den 5 maj som en man avled efter att hans Tesla kolliderat med en långtradare på en motorväg i Fontana, 8 mil öster om Los Angeles. Ytterligare en person skadades allvarligt i olyckan.

Kaliforniens Highway Patrol uppgav initialt att Teslans självkörande-funktion varit aktiverad vid kraschen, men tog sedan tillbaka uppgiften i ett nytt uttalande:

”För att förtydliga: Det har inte gjorts något slutligt fastställande kring vilket körläge Teslan var i eller om det var en bidragande faktor till krocken.”

Minst tre personer har dött när de kört med Teslas autopilot

Före olyckan ska föraren ha postat videoklipp där bilen körs utan att någon håller i ratten. Han ska också ha lagt upp flera inlägg på sociala medier om sin kärlek till Tesla, där han berättat om hur han kört bilen utan mänsklig styrning.

ANNONS

Enligt Marketwatch har minst tre personer dött i USA när de har kört Tesla i autopilot-läge.

Enligt Tesla ska autopilot-läget inte ses som helt självkörande. Föraren uppmanas vara uppmärksam och vara beredd på att ingripa när som helst när funktionen används.

LÄS MER:Tesla i krock med segelbåt – två bilar klämdes fast

ANNONS