Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Molnlagringstjänsten Dropbox introducerades på Nasdaq-börsen och aktien tog hissen uppåt. Arkivbild.

Molntjänst rusade på börsen efter notering

Den molnbaserade lagringstjänsten Dropbox introducerades på Nasdaq i New York på fredagen och kursen steg spikrakt. Det sker samtidigt som andra stora it-bolag i USA har det tufft på börsen.

Vid stängning hade Dropbox aktie stigit med 35,6 procent.

Börsnoteringen sker i en turbulent tid för amerikanska it-bolag. Den senaste veckan har onlinejätten Facebook, kopplat till skandalen med Cambridge Analytica, backat över 10 procent på börsen.

Även andra framträdande teknikbolag har sett sin aktie falla på Wall Street, däribland Googles Alphabet som backat 8,5 procent sedan förra fredagen samt Iphone-tillverkaren Apple som tappat 5,5 procent.

Men Dropbox skulle ha goda chanser att sticka i väg uppåt när den lanserades för allmän handel, det tippade professorn och börsnoteringsexperten Jay Ritter vid universitetet i Florida, innan uppgången var ett faktum.

- Det hade inte varit överraskande om Dropbox handlas uppemot 25 dollar i dag, sade han till Reuters.

I själva verket blev det ännu mer, vid börsens stängning nästan 29 dollar.

Fredagens tech-notering är den första stora i USA sedan sociala-medieappen Snapchat gick upp på börsen i mars förra året. Dropbox aktie prissattes till 21 dollar, omkring 173 kronor före noteringen, vilket gjorde att bolaget värderades till 9,2 miljarder dollar.