Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

USA-börserna backade kraftigt. Arkivbild.

Nedåt på Wall Street – fortsatt oro

USA-börserna backade kraftigt på fredagen som blev en skakig handelsdag där det stora tappet kom mot slutet av sessionen. Investerarna fortsätter att oroa sig för ett hotande handelskrig och till det kom president Donald Trumps antydan på Twitter om att han skulle kunna vägra att underteckna budgeten, ett hot som dock inte sattes i verket.

Tekniksidan påverkades negativt sedan mjukvarutillverkaren Micron Technologys redovisat sitt delårsresultat som fick underkänt av marknaden. Aktien föll 8,0 procent.

Den molnbaserade lagringstjänsten Dropbox introducerades på Nasdaq på fredagen. Det sker samtidigt som andra stora it-bolag i USA har det tufft på börsen men bolaget kurs steg spikrakt. Vid stängning hade Dropbox aktie stigit med 35,6 procent.

Dow Jones industriindex föll 1,8 procent, Nasdaqs kompositindex sjönk 2,4 procent och S&P 500 tappade 2,1 procent. Sett över hela veckan blev minusresultaten 5,7, 6,5 respektive 6,0 procent. Så mycket har inte de stora indexen backat sedan januari 2016.