Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Netflix aviserar en prishöjning för sina kunder i USA, vilket fått aktien för strömningstjänsten att gå upp med sex procent. Arkivbild.

Netflix höjer priset för användare i USA

Strömningsjätten Netflix höjer sina priser för amerikanska kunder, något som fick Netflix-aktien att gå upp med sex procent, rapporterar Reuters. I USA finns abonnemangen i tre olika nivåer, bas, standard och premium. Basabonnemanget höjs från 7,99 dollar till 8,99 dollar, standardabonnemanget från 10,99 till 12,99 och premium från 13,99 till 15,99 dollar.

Priset för en Netflix-aktie på New York-börsen är nu 351,21 dollar, vilket dock fortfarande är långt under nivåerna företaget låg på i juli förra året, då aktien värderades till 418 dollar.

Prisökningen ska hjälpa till att finansiera Netflix satsning på mer originalinnehåll och fler egna filmer. Om någon prisökning kommer att ske i Skandinavien är ännu oklart. Enligt uträkningar från analysföretaget Comparitech är Netflix allra dyrast i Skandinavien, sett till hur många filmer och serier man får tillgång till som betalande kund.