Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Petter Stordalen har haft ett tufft 2020 – och 2021 inleds med hans första hotellkonkurs någonsin. Bild: Meli Petersson Ellafi
Petter Stordalen har haft ett tufft 2020 – och 2021 inleds med hans första hotellkonkurs någonsin. Bild: Meli Petersson Ellafi

Petter Stordalens hotell i konkurs – första gången någonsin

Comfort Hotel i Stavanger stänger ner för gott. Det är första gången som ett av Petter Stordalens hotell går i konkurs, skriver Stavanger Aftenblad.

Coronapandemin har drabbat hotellmagnaten Petter Stordalen hårt. Bokningarna har minskat kraftigt, bland annat på hans hotell i Göteborg, och han har förlorat miljardbelopp.

Nu går ett av hans hotell i konkurs. Det handlar om Comfort Hotel som ligger i centrala Stavanger, och ingår i Nordic Choice-kedjan.

– Vi har kämpat ett tag där och nu är det inte längre försvarbart att driva hotellet, säger Torgeir Silseth, koncernchef i Nordic Choice, till Stavanger Aftenblad.

”Extrem situation”

Hotellet i Stavanger har haft det tufft under en längre tid, och beslutet är således inte enbart en konsekvens av coronapandemin. Enligt Stavanger Aftenblad är det dock första gången ett av Petter Stordalens hotell går i konkurs.

– Vi har hållit på i över 25 år och har runt 200 hotell i hela Norden. Likväl har detta aldrig hänt tidigare. Det visar vilken extrem situation vi är i nu, säger Torgeir Silseth till tidningen.

13–14 anställda förlorar jobbet i och med konkursen, skriver Stavanger Aftenblad.

Stordalen ser ljusare tider framåt

Petter Stordalen berättade själv nyligen om det tuffa året, i en intervju med Dagens Industri i december.

– Det blir ett historiskt dåligt år för oss. Sen är det sannolikt så att vi går mot mycket ljusare tider, sade han då.