Polestar till börsen – Leonardo DiCaprio en av ägarna

Det Göteborgsbaserade elbilsbolaget Polestar börsnoteras till ett värde av omkring 20 miljarder dollar. Det meddelas i ett pressmeddelande där det även avslöjas att Leonardo Dicaprio är en av ägarna och att bolaget ska byta namn.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Polestar grundades 2017 av Volvo Cars, och kommer nu att börsnoteras via en så kallad Spac (”special purpose acquisition company”) tillsammans med företaget Gores Guggenheim. I och med börsnoteringen på Nasdaq-börsen kommer bolaget att byta namn till Polestar Automotive Holding UK Limited, och värderingen på bolaget ska enligt pressmeddelandet vara upp emot 20 miljarder dollar, motsvarande närmare 174 miljarder svenska kronor.

LÄS MER:Polestar växer – rekryterar 100 nya it-personer till Göteborg

LÄS MER:Volvo Cars ökar ägandet i Polestar

Ägs av skådespelaren från Titanic

Polestar ägs i dag av bland andra Volvo Cars och Geely, men även skådespelaren Leonardo DiCaprio är en av ägarna, det framgår av ett pressmeddelande. I detsamma uttrycker företagets vd Thomas Ingenlath att man hoppas att man år 2023 har mer än fördubblat antalet marknader man jobbar emot, från 14 till 30.

ANNONS

Hoppas växa rejält försäljningsmässigt

– Det är spännande tider för Polestar, sammanfattar vd:n expansionsplanerna, inklusive att företaget de närmsta åren ska släppa tre nya elbilar.

År 2025 hoppas företaget sälja runt 290 000 Polestar årligen. År 2020 levererade man cirka 10 000.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS