Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rekordorder för Kynningsrud

Kynningsrud ska leverera betongstommar till en stor utbyggnad av Skaraborgs sjukhus. Kontraktet är värt närmare 300 miljoner kronor, och är Uddevallaföretagets största order hittills.

Skaraborgs sjukhus i Skövde har vuxit ur de befintliga lokalerna och en rejäl utbyggnad och modernisering är på gång. Sjukhuset ska växa med två byggnader på sammanlagt 67 000 kvadratmeter. En ökning med cirka 35 procent jämfört med dagens ytor.

Kynningsrud har fått i uppdrag att leverera betongstommarna till byggprojektet, och även montera dem på plats. En order som i slutändan bedöms uppgå till omkring 290 miljoner kronor.

– För Kynningsrud Prefab är Skaraborgs Sjukhus det enskilt största kontrakt som erhållits i Sverige och Norge. Att få en order på ett av de största prefabprojekten i Sverige är vi mycket nöjda över, säger VD Nicklas Jarl på Kynningsrud Prefab.

Har börjat tillverka

Projektet har pågått under hela 2018 och Kynningsrud har medverkat i projekteringen. Nyligen skrev man under ett kontrakt på ett genomförande av projektet. I fabriken i Uddevalla har betongelementen till sjukhuset redan börjat tillverkas, och de första leveranserna för vissa inledande arbeten påbörjas inom några veckor.

Utbyggnaden av Sjukhus i Skövde är ett partneringprojekt, som innebär att byggherre, brukare, leverantörer och entreprenörer har ett öppet och nära samarbete i en gemensam organisation. Totalentreprenaden för projektet har bolaget Byggdialog, och Kynningsrud är en underentreprenör. Nicklas Jarl ger sin syn på varför Kynningsrud fick kontraktet.

– Vi har kunnat stötta beställaren med en bra organisation när man bestämmer hur sjukhuset ska se ut, och vi har hela kedjan och har kunnat erbjuda en helhetslösning.

Mikael Jardeby, Projektchef Skövde sjukhus och Nicklas Jarl, VD Kynningsrud Prefab AB. .

Inga nyanställningar

Ordern innebär dock inga större förändringar i fabriken i Uddevalla, och inte heller några nyanställningar.

–Inte bara på grund av den, det har vi kapacitet till men det bidrar till trygga arbetsplatser, säger Nicklas Jarl.

Bygget beräknas vara helt färdigt 2023.